Εκδρομές

Οι διαθέσιμες εκδρομές είναι:

  • Παξοί και Αντίπαξοι : Μια σύντομη βόλτα με το καραβάκι θα σας μεταφέρει στα μικρότερα νησιά του Ιονίου.
  • Μετέωρα : Η μονοήμερη εκδρομή μας θα σας μεταφέρει στο εκπληκτικό τοπίο της ενδοχώρας.
  • Υγρότοποι Ροδιάς : Το κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης στεγάζεται στο παλιό σχολείο της κοινότητας Στρογγυλή.
  • Αλβανία :  Οι τουρίστες περπατούν στους δρόμους του μυθικού Αινεία.
  • Η κρυφή Ήπειρος : Στο πλαίσιο της εκδρομής θα αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά της Ηπείρου.
  • Κέρκυρα :  Μια βόλτα με το καραβάκι στο Ιόνιο θα σας μεταφέρει στο νησί της Κέρκυρας.
  • Ιωάννινα :  Η εκδρομή μας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου σάς μεταφέρει επίσης στο αρχαίο μαντείο.

 

Παξοί και Αντίπαξοι

Μια σύντομη βόλτα με το καραβάκι θα σας μεταφέρει στα μικρότερα νησιά του Ιονίου. Οι παραλίες των Αντίπαξων με τα κρυστάλλινα νερά είναι ιδανικές για κολύμβηση, τα δε ψαροχώρια των Παξών προσφέρονται για χαλάρωση.

ΠΑΞΟΙ (με περιήγηση στο νησί), ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΣΠΗΛΙΕΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αναχώρηση από την προβλήτα της Πάργας στις 10:00 π.μ. Άφιξη στους ΠΑΞΟΥΣ και περιήγηση στους κόλπους του ΛΟΓΓΟΥ και της ΛΑΚΚΑΣ, καθώς και στις ΣΠΗΛΙΕΣ.

  • Μετάβαση με καραβάκι στη Λάκκα και δίωρη παραμονή στον κόλπο
  • Αναχώρηση από τη Λάκκα και μετάβαση στις σπηλιές όπου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε
  • Μετάβαση με καραβάκι στους Αντίπαξους
  • Επιστροφή στους Παξούς, ελεύθερος χρόνος
  • Αναχώρηση από τους Παξούς
  • Άφιξη στην ΠΑΡΓΑ στις 17:30

Όταν το καραβάκι διέρχεται από την πίσω πλευρά του νησιού, είναι πολύ πιθανό να δείτε δελφίνια.

Excursion to Paxos and Anti-Paxos Excursion to Paxos and Anti-Paxos Excursion to Paxos and Anti-Paxos Excursion to Paxos and Anti-Paxos Excursion to Paxos and Anti-Paxos

 

Μετέωρα

Η μονοήμερη εκδρομή μας θα σας μεταφέρει στο εκπληκτικό τοπίο της ενδοχώρας. Περνώντας μέσα από την ορεινή Ελλάδα θα φτάσετε στο Καστράκι (κοντά στην Καλαμπάκα) όπου θα επισκεφθείτε τις εντυπωσιακές Μονές των Μετεώρων.

Τα Μετέωρα είναι μοναστήρια της βορειοανατολικής Ελλάδας, στην άκρη της Πίνδου, που δεσπόζουν επιβλητικά στις κορυφές θεόρατων βράχων. Ιδρύθηκαν τον 15ο αιώνα ως καταφύγιο σε χαλεπούς καιρούς. Η προσέγγιση σε αυτά τα εξαιρετικά δυσπρόσιτα σημεία ήταν εφικτή μόνο από μακριές σκάλες δεμένες μεταξύ τους, ή με βαρούλκο και δίχτυ που χρησίμευαν για την ανέλκυση προϊόντων και ανθρώπων.

Στη δεκαετία του 1920, η κατάσταση βελτιώθηκε μεν με την κατασκευή χτιστών σκαλοπατιών στους βράχους, ωστόσο η πρόσβαση στα σκαλοπάτια γινόταν από γέφυρες αμφιβόλου ανθεκτικότητας, στερεωμένες στον κοντινότερο συμπαγή βράχο. Το πώς χτίστηκαν τα μοναστήρια στις μυτερές κορυφές παραμένει άγνωστο. Σήμερα οι λίγοι μοναχοί φροντίζουν τα εναπομείναντα μοναστήρια τα οποία, λόγω της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης, λειτουργούν ως μουσεία.

Η Μονή της Αγίας Τριάδος χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα των τελικών σκηνών της ταινίας του James Bond, «Για τα μάτια σου μόνο».
Στη Μονή του Αγίου Στεφάνου κατοικούν αποκλειστικά μοναχές. Οι μονές έχουν καταχωριστεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Excursion to Meteora Excursion to Meteora Excursion to Meteora Excursion to Meteora Excursion to Meteora

 

Υγρότοποι Ροδιάς

Το κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης στεγάζεται στο παλιό σχολείο της κοινότητας Στρογγυλή. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει έκθεση για τα μνημεία και την ιστορία της περιοχής, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τη σημασία των υγροτόπων, τα είδη πουλιών, τη χλωροπανίδα της περιοχής, καθώς και για τις παραδοσιακές μεθόδους ψαρέματος χελιών οι οποίες αποτελούν έναν μη καταστροφικό τρόπο εκμετάλλευσης του αλιευτικού πλούτου του υγροτόπου. Τέλος, ο επισκέπτης θα ενημερωθεί για τη ζωή και τις συνήθειες των κατοίκων των υγροτόπων.

Μετά τη σχετική ενημέρωση για την περιοχή, ακολουθεί περιήγηση με ξεναγό. Οι επισκέπτες θα περπατήσουν έως την κορυφή του λόφου της Αγίας Κατερίνης (έξω από το χωριό Στρογγυλή) όπου βρίσκεται το παρατηρητήριο για να απολαύσουν την πανοραμική θέα στη λιμνοθάλασσα Ροδιά-Τσουκαλιό και στον βάλτο της Ροδιάς με τον απέραντο καλαμιώνα.

Στη συνέχεια, μεταβαίνουν στο αρχαίο ελαιοτριβείο με τις μυλόπετρες, το οποίο ανακάλυψαν πρόσφατα οι αρχαιολόγοι, και πηγαίνουν να δουν τους νεροβούβαλους, είδος ζώων που εισήχθη ξανά στην περιοχή μετά την εξαφάνισή του κατά τη δεκαετία του 1950.

Ακολούθως, μεταβαίνουμε όλοι μαζί στον μόλο Χατζάρα της Στρογγυλής και επιβιβαζόμαστε στα πριάρια, τα παραδοσιακά σκάφη με τα οποία θα διασχίσουμε τους καλαμιώνες και τις νησίδες με τις αρμυρήθρες.

Εδώ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους μόνιμους φτερωτούς κατοίκους του βάλτου: γλάρους, ερωδιούς, αλκυόνες, βροχοπούλια και αγριοπελεκάνους, μαζί με πολλά άλλα σπάνια είδη πουλιών, διαφορετικά ανάλογα με την εποχή.

Excursion to Rodia Wetlands Excursion to Rodia Wetlands Excursion to Rodia Wetlands Excursion to Rodia Wetlands Excursion to Rodia Wetlands

 

Αλβανία

Η Μπουντρίντ είναι μια αρχαία πόλη με ιστορία 2.600 και πλέον ετών στην οποία οι διαφορετικοί πολιτισμοί της ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και ενετικής περιόδου συνδυάζονται αρμονικά με την πανέμορφη φύση.

Οι τουρίστες περπατούν στους δρόμους του μυθικού Αινεία ο οποίος, καθώς έπλεε από την Τροία στη Ρώμη, θυσίασε ένα βόδι για την ασφαλή είσοδο στην Ήπειρο. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες ακολουθούν τα ίχνη του Ιουλίου Καίσαρα, του Edward Lear, του William Martin Leake, του Pouqueville, της κόρης του Μουσολίνι, Έντα, του Khrushchev, του George Soros, του Stipe Mesic, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων.

Μετά την ξενάγηση (που διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά) ακολουθεί δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα για αναψυκτικά στο μπαρ-εστιατόριο Livia, ακριβώς έξω από τη Μπουντρίντ (τα αναψυκτικά δεν περιλαμβάνονται στην τιμή).

Αναχώρηση από τη Μπουντρίντ στις 12:00 περίπου και μετάβαση στους Αγίους Σαράντα. Ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου φτάνουμε στο εστιατόριο Three Roses, στην καρδιά της πόλης των Αγίων Σαράντα, όπου οι επισκέπτες θα γευτούν εδέσματα από τον παραδοσιακό μπουφέ (το γεύμα περιλαμβάνεται στην τιμή, τα ποτά είναι με επιπλέον χρέωση). Το μεσημεριανό σερβίρεται γύρω στις 13:00-13:30. Μετά, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στους δρόμους των Αγίων Σαράντα.

Excursion to Albania Excursion to Albania Excursion to Albania Excursion to Albania Excursion to Albania

 

Η κρυφή Ήπειρος

Στο πλαίσιο της εκδρομής θα αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά της Ηπείρου που βρίσκονται κρυμμένα σε ορισμένα από τα πιο όμορφα μέρη και μνημεία της περιοχής. Η ημέρα σας συνδυάζει επίσκεψη σε ιστορικά μνημεία, όπως στο Νεκρομαντείο, στο Ζάλογγο και στην αρχαία Κασσιόπη, με έναν περίπατο στα παγωμένα νερά του ποταμού Αχέροντα.

Νεκρομαντείο: Κοντά στο Καναλάκι, στην κορυφή ενός λοφίσκου στο χωριό Μεσοπόταμος, υπάρχει το σπουδαιότερο και αρχαιότερο μαντείο των Νεκρών, το «ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ». Βρίσκεται κοντά στην αρχαία μυκηναϊκή αποικία, Εφύρα (14ος αιώνας π.Χ.). Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι εκεί υπήρχαν οι πύλες του κάτω κόσμου που οδηγούσαν στο Βασίλειο του Άδη (ή Πλούτωνα), γιου της Ρέας και του Κρόνου, αδελφού του Δία, της Ήρας, του Ποσειδώνα και της Περσεφόνης.

Η ιλύς των ποταμών Αχέροντα, Κωκυτού και Πυριφλεγέθοντα δημιουργούσαν ένα έλος, που αργότερα έγινε λίμνη και ονομάστηκε Αχερουσία, σήμερα όμως έχει αποστραγγιστεί. Το γεγονός ότι υπήρχε βράχος με σπηλιά στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης, στη συμβολή των τριών ποταμών, έκανε το σημείο ιδανικό για την ανέγερση αυτού του ιερού μνημείου.

Στην αρχαιότητα, οι προσκυνητές επισκέπτονταν το άδυτο προσφέροντας σπονδές προκειμένου να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των νεκρών και να λάβουν διάφορες πληροφορίες, ύστερα από ειδική διαδικασία στην οποία τους υπέβαλαν οι ιερείς του Μαντείου.

Το άδυτο του ναού είναι ένα τετράγωνο κτίριο με πλευρές μήκους 22 m. Αποτελείται από μια κεντρική αίθουσα, διαδρόμους, χώρους υποδοχής και χώρους για το προσωπικό, χώρους προετοιμασίας, αποθήκες όπου διασώθηκαν μεγάλα πιθάρια με προσφορές από τους επισκέπτες καθώς επίσης από τον λαβύρινθο και το άδυτο του ναού, όπου δίνονταν οι χρησμοί.

Από τον 5ο-4ο αιώνα π.Χ. το Μαντείο ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Το 167 π.Χ. πυρπολήθηκε από τους Ρωμαίους. Μετά την καταστροφή, ο χώρος κατοικήθηκε εκ νέου γύρω στον 1ο αιώνα π.Χ. Στα ερείπια του Μαντείου, τον 17ο αιώνα μ.Χ., χτίστηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, η οποία διατηρείται έως σήμερα. Οι ανασκαφές (1958-64, 1976-77, 1977-83) έφεραν στο φως το Μαντείο, καθώς και πολλά άλλα ευρήματα.

Ο ποταμός Στυξ: Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο κάτω κόσμος εκτεινόταν κάτω από τη Γη και εκεί κυριαρχούσε ο Άδης, γιος της Ρέας και αδελφός του Δία, βασιλιά θεών και ανθρώπων. Ο Χάρος ήταν ο βαρκάρης που έπλεε στον ποταμό Στύγα και μετέφερε τις ψυχές των νεκρών στον κάτω κόσμο έναντι αμοιβής ενός χάλκινου οβολού. Εάν ένα πτώμα θαβόταν χωρίς το καθιερωμένο νόμισμα κάτω από τη γλώσσα, τότε η ψυχή ήταν καταδικασμένη να περιπλανιέται στις όχθες του ποταμού.

Αφότου διέσχιζαν τον ποταμό Στύγα, οι ψυχές έπρεπε να περάσουν τον Κέρβερο, τον τερατώδη τρικέφαλο σκύλο που φυλούσε τις πύλες του κάτω κόσμου. Εάν οι ψυχές ήταν αρκετά τυχερές και κατάφερναν να περάσουν τον Κέρβερο και να φτάσουν τον λευκό βράχο, έφταναν στον «ασφόδελο λειμώνα», όπου περίμεναν να κριθούν για τις πράξεις στην προηγούμενη ζωή τους. Οι ασεβείς οδηγούνταν στον Τάρταρο, τόπο τιμωρίας όπου δικάζονταν από τις τρεις Ερινύες. Οι ψυχές των ευσεβών ανθρώπων πήγαιναν στα Ηλύσια Πεδία για να αναγεννηθούν.

Αν και τη δεύτερη φορά που εμφανίζονταν στη Γη ζούσαν με παραδειγματικό τρόπο, τότε αποστέλλονταν στους νήσους των Μακάρων όπου θα έμεναν για πάντα. Όσοι δεν ήταν ούτε ευσεβείς ούτε ασεβείς, οδηγούνταν στον ασφόδελο λειμώνα όπου έπιναν νερό από την πηγή της λήθης.

Excursion to Secret Epirus - Zalogo Excursion to Secret Epirus - Zalogo Excursion Secret Epirus - Zalogo Excursion to Secret Epirus - Necromantion Excursion to Secret Epirus - Necromantion
Excursion to Secret Epirus - Necromantion Excursion to Secret Epirus - Acheron river Excursion Secret Epirus - Acheron river Excursion to Secret Epirus  - Acheron river Excursion to Secret Epirus  - Acheron river

 

Κέρκυρα

Μια βόλτα με το καραβάκι στο Ιόνιο θα σας μεταφέρει στο νησί της Κέρκυρας. Στην πόλη της Κέρκυρας υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφθείτε, από μουσεία και πάρκα μέχρι εστιατόρια και μια πανέμορφη αγορά.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Κέρκυρα, από την εποχή που ο Όμηρος υμνούσε τη γόνιμη και αγαπημένη γη του νησιού των Φαιάκων έως τις ημέρες των θνητών της εποχής μας, παραμένει ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Η φύση προίκισε την Κέρκυρα με έντονη βλάστηση, όπως κανένα άλλο νησί του Ιονίου, προσδίδοντας στον πολιτισμό της μια φινέτσα που τον χαρακτηρίζει από τη γέννηση έως την ακμή του στο πέρασμα των αιώνων.

Η πόλη της Κέρκυρας: Είναι το μοναδικό μέρος που συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία τόσο αρμονικά. Ενώ στην ανατολική πλευρά της πόλης κυριαρχεί η επιβλητική παρουσία του ενετικού φρουρίου με την Κόντρα Φόσα, την τεχνητή προστατευτική τάφρο, στην πόλη της Κέρκυρας μπορείτε να εντοπίσετε στοιχεία από τους διάφορους πολιτισμούς που επηρέασαν τον χαρακτήρα της πόλης.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα καντούνια, τα στενά και άτακτα σοκάκια της πόλης που μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο έχτιζαν οι Έλληνες κάτοικοι τα σπίτια τους, πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Αλλά τα ίδια σπίτια είναι μείγμα βυζαντινής, ενετικής και αγγλικής αρχιτεκτονικής, συνδυασμένα αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό σύνολο.

Ο επισκέπτης, αφού πρώτα απολαύσει τη θάλασσα στην παραλία του Μον Ρεπό, μπορεί να επισκεφθεί τα αμέτρητα εστιατόρια και τις καφετέριες στην πλατεία Σπιανάδα ή στον πεζόδρομο του Λιστόν. Επιπλέον, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:

  • το αρχαιολογικό μουσείο, οδός Βραΐλα 5
  • το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης με τα 10.000 και πλέον εκθέματα σινοϊαπωνικής, ινδικής και νεολιθικής εποχής που μεταφέρθηκαν στο νησί στα χρόνια της βρετανικής κυριαρχίας
  • το Βυζαντινό Μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία της Παναγίας της Αντιβουνιώτισσας
  • το κτίριο του στεγάζει το δημαρχείο
  • κατασκευάστηκε το 1663 και αποτελεί κλασικό παράδειγμα ενετικής αρχιτεκτονικής
  • την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, του πολιούχου της πόλης της Κέρκυρας
  • το Νέο Φρούριο, το οποίο κατασκευαζόταν από το 1576 έως το 1588 για να προστατεύσει την πόλη από επικείμενη τουρκική εισβολή

Excursion to Corfu Island Excursion to Corfu Island Excursion to Corfu Island Excursion to Corfu Island Excursion to Corfu Island

 

Ιωάννινα

Η εκδρομή μας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου σάς μεταφέρει επίσης στο αρχαίο μαντείο, τον ναό του Δία και στο αμφιθέατρο της Δωδώνης, ενώ θα έχετε τον χρόνο να επισκεφθείτε τα μουσεία της πόλης, τα πολυάριθμα μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, το νησάκι στη λίμνη Παμβώτιδα και το σπήλαιο του Περάματος.

Κατευθυνθείτε προς την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, εξερευνήστε την πόλη και επισκεφθείτε ορισμένα από τα μουσεία της (αρχαιολογικό, βυζαντινό, λαογραφικό).

Επιβιβαστείτε στο καραβάκι για το Νησάκι που βρίσκεται στο μέσο της λίμνης προκειμένου να επισκεφθείτε τη μονή όπου έσφαξαν τον Αλή Πασά και να γευτείτε την τοπική κουζίνα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια, μακριά από τη φασαρία της πόλης. Εάν θέλετε να διώξετε την ένταση, επισκεφθείτε το σπήλαιο του Περάματος, το μεγαλύτερο δίκτυο σπηλαίων στα Βαλκάνια με εκατοντάδες σταλαγμίτες και εντυπωσιακά χρώματα.

Η Δωδώνη, το παλαιότερο μαντείο της ελληνικής ιστορίας, στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα αμφιθέατρα στην Ελλάδα με χωρητικότητα 18.000 και πλέον ατόμων όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται διάφορες συναυλίες.

Ενδέχεται να προκύψουν αλλαγές σε όλες τις παραπάνω εκδρομές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

send to facebook
send to twitter
print
send to friend

Online κρατήσεις